MUSIKKTERAPI
Har du utfordringer som angst, depresjon, utbrenthet eller liknende, og er nysgjerrig på om musikkterapi kan passe for deg?
Musikkterapi kan defineres som bruk av musikk for å gi mennesker nye handlemuligheter. Musikkterapi innebærer å utforske de muligheter musikken gir til å arbeide med utfordringer, og fremme endring med mål om en optimal/bedret helse. Musikk kan blant annet hjelpe oss med å få kontakt med og uttrykke følelser, fungere som mindfullness; være her og nå, styrke vitalitet og påvirke det parasympatiske nervesystemet (gjennom for eksempel dype innpust og lange utpust ved sang) som roer oss ned. Musikkterapi tar utgangspunkt i et salutogenetisk syn på helse som betyr at fokuset er på det som fremmer god helse og gir økt mestring og livskvalitet, framfor årsaken til sykdommen. Kunnskap om sykdommer og symptomer er likevel viktig for å kunne forstå de utfordringene klienten står i, og tilrettelegge tilnærmingen til den enkelte. Gjennom musikken og fokuset på dine ressurser er det et mål at du får den kunnskapen som skal til for å kunne være sjef i eget liv.
Forskning har vist at musikkterapi reduserer depressive symptomer, angst og utbrenthet, og forbedrer generell psykisk helsetilstand, motivasjon, følelsesbevissthet og sosialt funksjonsnivå samt livskvalitet.
Musikkterapitimene foregår én til én, og det kreves ingen forkunnskaper.
Ta gjerne kontakt her dersom dette høres interessant ut for deg.
Som musikkterapeut har jeg taushetsplikt, og følger de yrkesetiske retningslinjene for musikkterapeuter.
Hva er forskjellen på musikkterapi og sangundervisning?
Musikkterapi har fokus på å bedre din helse framfor ferdigheter, mens sangundervisning har fokus på å hjelpe deg med å bli en bedre sanger.
Følg instagramkontoen @musikkterapi_oslo for mer informasjon om mitt masterprosjekt; Musikkterapi for forebygging og behandling av utbrenthet.